Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

The Fund for Peace indekset 2007

Den internationale ”Fredsfond” www.fundforpeace.org udarbejder hvert år et indeks og rangliste over verdens lande. Indekset ranglister landene efter at de er blevet målt og vejet i forhold til nær sagt alle faktorer, som social lighed, økonomi, korruption, miljø etc. Der er en lang række af faktorer.

2007 indekset er netop offentliggjort og der er interessante oplysninger.

Levende Hav er aktiv i Kasakhstan og Eritrea. Ser vi på udviklingen for Kasakhstan over de sidste år, så stormer landet frem og ligger nu solidt i midten af feltet foran alle andre lande i centralasien og foran lande som Thailand, Tyrkiet og Egypten. Siden 2006 er Kasakhstan rykket 20 lande op af listen. Listen omfatter i 2007 i alt 176 lande.

De værste lande er Sudan, Irak og Somalia i nævnte rækkefølge. I toppen ligger Norge, Finland, Sverige, Irland, Svejts, New Zealand og Island i nævnte rækkefølge før Danmark.

Eritrea som opfattes som et af de fattigste lande i verden og med meget lidt demokrati osv. ligger som nr. 56 i verden (Etiopien 18. plads).

Der kan laves mange udregninger på indekset hvor man selv kan vælge mellem de mange under kategorier under de sociale, økonomiske og politiske parametre.

Det er en tanke værd at Danmark rykker ned af listen, at Kasakhstan ligger hvor det ligger og at Eritrea ligger forholdsvist godt placeret.

The Fund for Peace er en stor fond hvis arbejde tages bredt alvorligt. Alle danske og udenlandske medier refererer normalt til fondens årsberetninger.

For en direkte adgang til indekset, brug dette link: http://www.fundforpeace.org/web/index.php?option=com_content&task=view&id=229&Itemid=366

 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os