Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Ud med de giftige bundmalinger. Jyllands Posten den 5. feb. 2003

 

I JP den 1. februar er Dansk Sejlunions DS generalsekretær Dan Ibsen DI citeret for, at det ikke er noget brugbart alternativ til de giftige bundmalinger. Derfor vil DS have udsat et forbud mod brugen af kobber i bundmalinger. DI mener at det bliver ”for dyrt og besværligt”, at tage lystbådene på land for at rense bunden for alger og muslinger. Det vil ”koster 13-1500 kr. hver gang man skal have båden på land” mener Dan Ibsen.

I dag er det sikkert mere besværligt, at skulle tage båden på land tre gange om året, men det koster ikke mere end de giftige bundmalinger. De miljøvenlige bundmalinger der findes i dag er dyre og de bliver ikke billigere i fremtiden. I dag er der mange lystsejlere som betaler 500 kr. og også derunder, for at få båden på land. Og sætter sejlerne en sådan praksis i system vil det også blive billigere og mindre besværligt.  

Lystsejlerne har ingen undskyldning for at bruge de giftige bundmalinger, det eneste de kan kritiserer den fhv. og den nuværende miljøminister for, er ministrenes mangel på fantasi og samarbejde til at få de giftige bundmalinger ud af havmiljøet. 

Kurt Bertelsen Christensen

Talsmand i Levende Hav

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os