Pressemeddelelse

udsendt fra M/S Anton, Sønderborg Havn

EU Miljøtopmøde Udsendt onsdag den 17. juli 2002 kl. 22.30

 

     

  

 

I forbindelse med EU miljøministrenes topmøde i Sønderborg den 19-21. juli, finder man også Landsforeningen Levende Havs projektfartøj M/S Anton og udstillinger om havmiljø og fiskeri.

Lørdag fra 14.00- 16.30 inviterer vi  pressen ombord. Vi vil følge topmødedeltagernes sejlads med dampskibet ”Alexandra” og sejlskibet ”Frem”, så vi kan få billeder og indtryk af ministrene i arbejde.

-         Topmødedeltagerne bør være glade for at have M/S Anton som ledsagefartøj under deres sejlads. M/S Anton har nemlig erfaring med bjærgning af dampskibe, der løber tør for damp. Fredag den 12. juli bjærgede M/S Anton det russiske 88 tons tunge dampskib ”DUNKAN” sikkert i havn i Middelfart. Det russiske fartøj havde løbet dampen af sig i Lillebælt nord for Assens. 

M/S Anton er parat, hvis miljøministrene pludselig skulle få fornemmelsen af, at de ikke kan holde dampen oppe under topmødet – eller hvis de skulle få den fejlagtige opfattelse at dampen er gået af den folkelige opmærksomhed på miljøpolitikken.

Der er nemlig stor folkelig opmærksomhed på, at vandene omkring EU har en kvalitet, så vi kan bade i det uden at risikere mærkelige hudsygdomme og på at de fisk, vi får op fra vandet har en kvalitet, så vi ikke behøver bekymre os om, hvorvidt de nu også er egnede som føde for mennesker.

Og vi skal gøre miljøministrene opmærksomme på, at de stadig har en stor opgave her, som vil kræve, at de sætter fuld damp på topmødet.

Landsforeningen Levende Hav er en NGO organisation som arbejder for et rent og levende hav og for at det danske og det europæiske fiskeri bliver mere økologisk bæredygtigt.

Under det danske EU formandskab stiller foreningen op hvor det er relevant, dvs. i de byer hvor der er miljø- og fiskerimøder, og hvor der er en havn. I denne forbindelse har foreningen fået støtte fra de midler som det danske Udenrigsministerium bevilger gennem NGO centret, til støtte for alternative møder og arrangementer under det danske EU formandskab.

For flere oplysninger kontakt M/S Anton på telefon 5124 8220 5124 5720 el. 5124 5712

Mail anton@levende-hav.dk

www.levende-hav.dk

 

Kontaktperson Kurt Bertelsen Christensen