Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

 

Kvælstofgalskaben

Melding fra landbrugets viceformand Henrik Høegh i dag - landbruget skal have lov til at sprede mere lort og gødning i naturen. Dette krav kommer nu hvor vandmiljøplan III skal på plads, for så tror landbruget sikkert at de har mere at handle med under forhandlingerne.

Endnu engang viser landbruget, at de vil rent ud sagt skide på havmiljøet, de demonstrerer så det er til at tage og føle på, at det rager dem en høstblomst, at de danske farvande og dets ressourcer går til i lort og gødning.

Denne totale mangel på respekt for andre mennesker og for naturen burde sætte landbrugets organisationer uden for indflydelse, når det handler om vandmiljøplaner. Det er selvfølgelig en umulig tanke, men det er alligevel en skandale, at en enkelt erhvervsgruppe kan opføre sig som de gør i denne sag. Uanset hvad, så bør det få konsekvenser, at landbruget på denne måde forsøger at bringe afspore forhandlingerne. For hvis landbruget i dag, efter15 år med vandmiljøplaner, og de andre aktører ikke engang er enige om målene, før forhandlingerne går i gang, så forekommer forhandlingerne at være nyttesløse. Vandmiljøplan III er et resultat af, at målene i de to forrige ikke er nået, det må der kunne skabes enighed om, ellers bliver det hele til et spørgsmål om vandmiljøplanerne, og ikke som det burde et spørgsmål om at få en bedre miljøtilstand i vandmiljøet.

Landbruget er et vigtigt erhverv i Danmark, men så er det også sagt. Landbruget skal ikke længere have lov til at lege kispus med alle os andre. Nu må det være slut og hvis ikke landbrugets organisationer forstå demokratiets spilleregler, så skal de belæres. Regeringen bør sætte landbrugets organisationer på plads - det gør de sikkert ikke. Men så må de grønne organisationer og andre fornuftige organisationer trække sig ud af forhandlingerne, indtil landbruget har trukket dette forslag tilbage og ellers er klar til at yde deres for at nå de fastsatte mål for, hvor meget kvælstof og fosfor landbruget må tabe  til den øvrige natur.

Kurt Bertelsen Christensen

Ferring Strand den 13/1

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os