Politiets topmøde

EU Miljø Topmøde i Sønderborg

 

     

  

 

Pressemeddelelse

Udsendt fra M/S Anton pt. Sønderborg Havn

Lørdag den 20.07.2002 kl. 24.00

 

Sønderjyden, miljøminister Hans Christian Schmidt, som har besluttet at gøre det modsatte af sin forgænger Svend Auken, fik flyttet miljøtopmødet fra Århus til Sønderborg. Men hvorfor sønderborgenserne skulle være glade for den flytning er det svært at få øje på. De ser intet til de mange internationale gæster som besøger byen i disse dage - derimod ser de et utal af betjente på motorcykler og busser.

Set fra havnen i Sønderborg ser det vandvittig ud med de mange betjente i gaderne. Sønderborgenserne, som besøger Landsforeningen Levende Havs udstillingstelt og kutter, ryster da også på hovedet og kalder det skørt og uden for al fornuft.

Det er også kun folk fra Sønderborg og turisterne som kommer på besøg i vores udstillinger. De mange ministre, embedsmænd og de af topmødet inviterede NGOèr, ser vi ikke. I dag har vejret været solrigt, og da vi kun ligger et par hundrede meter fra slottet, havde vi forventet besøg af de mange topmødedeltagere som har ansvaret for vort fælles miljø - men de kom ikke. De har fået invitationer, vi har vist flaget med M/S Anton i havnen og i dag på deltagernes frokostsejlads på Sønderborg Bugt, så de har ingen undskyldning for ikke at aflægge os et besøg.

Den folkelige dimension i EU er en død sild. De ansvarlige taler om den folkelige inddragelse i miljøpolitikken, men de handler ikke derefter. Tværtimod burer de sig inde bag tykke mure og et hav af kampklædte betjente, som kun leder efter en årsag til deres tilstedeværelse. I dag fik de anholdt et par unge demonstranter for at få retfærdiggjort deres topmøde blanco check fra den danske regeringen .  

Vi følger det det danske EU formandskab med M/S Anton og vore udstillinger. Vi håber de ansvarlige vil tage ved lære af Sønderborg mødet, at de indser at de har et ansvar over for folket og at de viser det ved at komme ud til folket, på havnen i gaderne, der hvor folket er.

Landsforeningen Levende Hav

M/S Anton pt. Sønderborg Havn

For flere oplysninger kontakt 5124 5712 el. 5124 5720

 

.