Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

 

Pressemeddelelse udsendt den 19/8 2005

 

Som en tyv om natten

 

Og uden varsel af nogen art, har Udviklingsminister Ulla Tørnæs gennem Jyllands Posten, oplyst de danske udviklingsorganisationer og foreninger om, at hun nu inddrager de midler (32 mio.) der hvert år afsættes til folkeoplysning i Danmark om dansk udviklingsbistand og danske projekter i den 3. verden.

 

At lade Jyllands Posten bringe os denne nyhed, er dybt krænkende og dertil lægges ministerens argumenter, som ikke holder vand. For dette frontale angreb på det danske civilsamfund lugter som tidligere, langt væk af Dansk Folkeparti og de forestående finanslovsforhandlinger.

 

Dansk Folkeparti skal åbenbart have større og større lunser af det arbejde, danske NGO’er står for i den fattige verden. Udenrigsordfører for DF Søren Espersens meget beskidte, og for et medlem af det danske Folketing, helt uantagelige angreb mod Folkekirkens Nødhjælp i Berlingske Tidende for et par dage siden, trækker sorte og truende skyer ind over det danske civilsamfund og deres arbejde for en mere retfærdig verden.        

 

Det er på alle områder grusomt at være vidne til og nu skal der siges fra. Hvor er anstændigheden blevet af i Venstre og i Det Konservative Folkeparti? Hvor er I henne, Birthe Rønn Hornbech, Bertel Haarder, Per Stig Møller med mange flere? I kan da ikke sidde sådanne partipolitiske angreb mod de danske organisationer og foreninger overhørig, eller kan I?

 

Hvor skal de næste lunser komme fra, er det Folkekirkens Nødhjælp der nu står for tur?

 

Landsforeningen Levende Hav

Ferring Strand den 19/8 2005

Formandens telefon 97895455 el. 20487421

 

-         Levende Hav er en mindre, normalt også mere upolitisk forening (en meget lille luns) som bl.a. gennemfører fiskeriprojekter i den 3. verden støttet af Danidas NGO midler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os