Home Dansk fiskeripolitik EU fiskeripolitik M/S Anton Galleri Aralsø-projektet Arkiv Links Støt os   English

Bemærk: Ved udskrivning af denne side skal printer opsættes til "landskab"

Jagten på sæler og hvaler

Opdateret søndag den 23. april 2006

23/4 Thor Hjarsen: Sælfangst: For sælfangerne fra Information

12/4 Kuupik Kleist: Dyrenes Beskyttelse i Disneyland fra Sermitsaq

26/3 Levende Hav: Dyrenes beskyttelse vrøvler

24/3 Dyrenes beskyttelse: Hasard med sæl- og hvalfangst fra Information og Sermitsaq

18/3 Kuupik Kleist: Dyrevelfærd og dobbeltmoral fra Information og Sermitsaq

Lige fra Levende Havs oprettelse i 1995, har vi haft en livlig diskussion om jagt på sæler og hvaler. Foreningens stort opsatte diskussioner om den utilsigtede bifangst af marsvin i fiskernes garn er indeholdt i denne diskussion.

Vi har stadig den foreningspolitiske holdning, at jagt og drab på vilde dyr er i orden. Det er også i orden at dræbe sæler blot for at tage deres skind. Men jagten skal leve op til de jagt etiske regler, dvs. at drabet skal foregå således, at dyret lider mindst muligt. Bryder man de regler, skal man straffes og retten til jagten fratages én. Og et stort krav til jagten er, at den er biologisk bæredygtig. Er der rimelig tvivl herom, skal tvivlen komme vildtet og naturen til gode. Er disse forbehold på plads, så kan folk, uden at få problemer med Levende Havs naturpolitiske line, gå på jagt og derigennem udnytte naturens vilde dyr.  

Det er klart, at dette emne giver diskussioner og til tider også meget ophedede diskussioner. I disse kommer vi ofte ind på spørgsmålet om vilde kontra tamme dyr i dansk landbrug. Derfor er de holdninger som præsenteres på denne side en del af Levende Havs virke og vi håber også inspirerende til debatten.

Så har du en kommentar, artikel, indlæg så send den til llh@levende-hav.dk . Hvis den vurderes til at passe ind i denne sammenhæng så sættes den op. Hvis du oplever at din kommentar artikel bliver afvis på et forkert grundlag har vi det åbne debatforum på Levende Havs forside hvor alle kan udtrykke deres forbeholdne og uforbeholdne mening.  

 

 

 

 

Sitemap Miljødebat Enkeltsager Kystfiskeri Havbrug Kontakt os